Шасија / Потпирање

Потпирање

    Новиот STRALIS може да биде опремен со следните типови на потпирање

  • параболични
  • воздушни
  • комплетно воздушни

Воздупната суспензија опремена е со ECAS за постојано одржување на висината во транзит и како би се подесувало во тек на утовар,истовар и за операција на спојување на полуприколка