Погонска Група

Вртежниот момент и силата на Stralis се распоредуваат со помош на неговите погонски групи Постојат системи кој ја контолираат работата на автоматските менувачи и они се тие кој гарантираат за брза промена на брзината и максимален учинок,а големиот избор на можности кога се во прашање меѓуосовинските растојанија обезбедува да возилото биде максимално подесено за работа која се обавува со максимална заштеда на гориво.

Менувач

Новиот Stralis нуди три врсти на менувачи,а секој обезбедува сигурност ниски трошоци на одржување:

  • 9 – i 16-степени со серво менувач
  • EUROTRONIC 12-автоматизиран
  • Автоматски со работа по принцип ,,тргни –застани“

Осовини

  • единечна редукција стандардна и тандем назад осовина,со максимално дозволено оптеретување до 13 тони
  • двојна редукција на задната осовина за најсложени работи
  • Возила со две,три или четри осовини.