Кабини

 

Нова кабина е дизајнирана околу возачкото место

Ергономија на водечка класа на комфор,безбедност и лесен пристап на информации заедно овозможуваат оптимална работна средина која ја максимизира продуктивноста.

Највисок домет на STRALIS je HI-WAY верзија со висок кров за големи релации ,која нуди внатрешен простор пповеќе од 10 m3 .Кабината има функционална и ергономска нова табла,напарвена од врвни нерефлектирачки материјали меки на допир.Командите се разместени околу таблата и централни области така да се лесно видливии достапни.Воланот има интегрирани команди за телефон и IVECONNECT систем,со hi-fi радио и екран осетлив на допир истотака управува со функциите ЕВАЛУАЦИЈА на стилот на возење ,сателитската навигација и напредните телематски функции.Бројот и капацитетот на прегради за одложување е зголемен,практична сталажа за чаши додаден е во фрижидер.,а за најдолги релации може да се инсталира маџи-фрижидер со капацитет преку 50 литри. Тука е се разбира и ново седиште со греење и вентилација подесиво во висина со вграден сигурносен појас.Делот за ноќевање опфаќа нов многудобен кревет: 80 cm широк и преку две метри долг опремен со дрвени летвици супер удобен душек и наслон за грб . На HI-WAY верзии горното легло лесно се отвара и затвора потполно во зид за кабината да биде повеќе пространа ,

Дополнително клима уред со низок степен на шум и ниска потрошувалка истотака е на располагање вграден во кровот обезбедува пријатна температура во кабината и кога моторот е исклучене