КАРГОМАКС

 

Кариера

Фирмата Каргомакс Д.О.О., овластен дистрибутер на IVECO во Македонија, распишува оглас за следново работно место:

Комерцијалист за продажба на товарни моторни возила

Потребни услови кои треба да ги исполнува кандидатот:

 • ВСС (Економски или машински факултет ќе се смета за предност)
 • Работно искуство со моторни возила ќе се смета за предност
 • Познавање на англиски јазик
 • Возачка дозвола Б категорија ( Ц категорија ќе се смета за предност )

Работни обврски:

 • Остварува редовни посети и контакти со клиенти, при што врши презентација на моделите на возилата кои ги нуди Каргомакс
 • Подготвува писмени понуди и склучува договори со клиенти
 • Се грижи за редовните и наоѓа нови потенцијални клиенти
 • Врши нарачки на возила и ги следи се до нивната испорака на крајниот клиент, притоа подготвувајќи ги сите пропратни документи
 • Изработува потребни хомологациски документи
 • Изработува неделни и месечни планови за своите активности
 • Изработува месечни и годишни извештаи за извршените работи и реализација
 • Извршува други делегирани обврски

Личен профил:

 • Исклучителни комуникациски, презентациски и преговарачки вештини
 • Исполнителна и лојална личност
 • Динамични, иницијативни, насочени кон остварување на резултати
 • Ориентираност кон клиенти
 • Спремност за тимска работа и ажурност при работа со рокови

Доколку ги исполнувате горенаведените услови, Ве молиме испратете го Вашето CV на следниов 
e-mail: info@cargomax.com.mk

Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

 
Новoтo Daily
Силен по природа.
Новиoт Stralis HI-WAY
Stralis Моделите овозможуваат разни видови на тежок транспорт.
Новиoт EUROCARGO
Eurocargo е дизајниран да биде лидер.